Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.04.2010 21:52 - Американци ще добиват природен газ край Ловеч
Автор: lovechtoday Категория: Регионални   
Прочетен: 1668 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 25.08.2010 17:04


През 2011 г. базираната в Хюстън, Тексас, компания за добив на нефт и газ Liberty Energy Corp ще започне експлоатация на находище на природен газ край Ловеч, съобщи днес сайтът investor.bg, позовавайки се на съобщение на Liberty.

"Следващите няколко месеца ще са изключително вълнуващи за нашата компания, тъй като очакваме развитие за проектите ни в Тексас и България", коментира Иън Споуърт, изпълнителен директор на групата, пред Wall Street Journal.

В края на септември миналата година компанията е придобила права за проучване и експлоатация на находище на природен газ с площ от 4740 кв. км край Ловеч, Северозападна България, както и няколко находища в Тексас, се уточнява в съобщението на Liberty.

Залежите на природен газ в находището A-Lovech се оценяват на около шест милиарда кубически метра. Първоначалните проучвания сочат, че природният газ е от изключително високо качество и ниско съдържание на сяра.

В концесията попада и кладенец за добив на природен газ с дълбочина 5888 метра - най-дълбокият изкопан на територията на страната за последните 30 години.

Добивът на газ се очаква да започне след изграждането на тръба, която да свърже находището с газопреносната мрежа на страната. Liberty Energy възнамерява да продължи проучването на енергийни ресурси в България и страните от региона.



Тагове:   Ловеч,   край,


Гласувай:
0



1. анонимен - Пореден кьорфишек!
24.05.2010 15:12
Пореден кьорфишек!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: lovechtoday
Категория: Регионални
Прочетен: 278724
Постинги: 173
Коментари: 153
Гласове: 124