Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.09.2010 07:26 - Осма церемония по връчване на награди за Деня на правото да знам – 2010 г.
Автор: lovechtoday Категория: Регионални   
Прочетен: 870 Коментари: 0 Гласове:
0



За осми пореден път на церемония в Националния пресклуб на БТА, Програма Достъп до Информация връчва годишни награди за принос в областта на свободата на информация по случай Международния ден на правото да знам.

Категория: Гражданин, най-активно използвал правото си на информация

Награда „Златен ключ” се присъжда на:

Д-р Георги Литов – за последователността и упоритостта в търсенето на информация относно третирането на бездомните кучета в общините Пловдив, Перущица, Асеновград, Хисаря и Стамболийски. Д-р Литов използва процедурите на Закона за достъп до обществена информация, за да получи данни за овладяване на популацията на бездомните кучета в периода февруари 2008 – май 2009. И води съдебни дела срещу получените откази. Основанието за търсенето на информацията е, че са избити хиляди кучета в нарушение на Закона за защита на животните.

Почетна грамота получават:

  • Данчо Заверджиев  – за активното търсене на информация от Община Ловеч относно обществено значими теми като: „Синя зона” и слагането на скоби на колите; Депото за твърди отпадъци край града; заплатите на кмета и общинските съветници.
  •  Владимир Савов – за упоритостта и последователността в търсенето на информация от Община Видин и самостоятелното завеждане на дела срещу петте мълчаливи отказа на кмета да предостави достъп.




Тагове:   награди,   Осма,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: lovechtoday
Категория: Регионални
Прочетен: 279503
Постинги: 173
Коментари: 153
Гласове: 124