Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.03.2011 22:58 - Циганите призоваха за толерантност към политиците
Автор: lovechtoday Категория: Политика   
Прочетен: 1178 Коментари: 1 Гласове:
1



Циганите призоваха за българският народ да бъде по-толерантен към политиците на прехода. Това стана на редовното събиране на циганските тартори на заседание по обсъждане на проблемите на прехода и резултатите към момента от европейската програма „30-години на политическото включване 1989 -2019″

„Ние – се казва в обръщението на циганите към българската нация – призоваваме целият български народ да прояви повече толерантност към политиците, водели и водещи държавата към светлото бъдеще вече повече от двайсет години. Време е българските граждани да разберат, че не всички политици са корумпирани; не всички политици обслужват чужди интереси; не всички политици се възползват от властта за да се обогатяват; не всички политици укриват данъци и имат сметки в банки зад граница; не всички политици са обвързани с престъпния свят; не всички политици са некадърни; не всички политици са крадци.

Не може да слагате под един знаменател всички политици – призовават циганите – Това, че няколко от тях са разобличени в редица документи за своята престъпна дейност. Че някои, като Румен Петков имат забрана да влизат в западни държави и са обявени за персона нон-грата на територията им. Тези факти не правят автоматично всички престъпници. Не може заради грешките и престъпните действия на част от тях, да слагате всички под общ знаменател.

Ние смятаме, че всеки един случай трябва да бъде разглеждан поотделно от българският съд, но не може заради грешките на стотици български политици да заклеймяваме цялата политическа класа. Това е абсурд. Политиците са ни нужни. Без тях няма кой да ни дава социални помощи за да ги избираме, няма кой да ни дава кебапчета и бира по време на предизборните кампании, няма кой да ни залива с обещания за светлото бъдеще, няма кой да ни казва как да мислим и какво да правим. Ако отхвърлим политическата класа като ненужна и ги низвергнем, то безработицата в страната ще скочи до 20% и на хиляди хора ще им се наложи да работят за да се прехранват.

Заради всичко това призоваваме за повече толерантност, повече търпимост, повече здрав разум в българският народ в отношенията му с политическата класа. България няма нужда от повишаване на политическото напрежение, чрез изостряне на омразата към политическия етнос, към политическото малцинство. Ние циганите заявяваме своята пълна подкрепа към политическото малцинство, политическия етнос и сме готови да си сътрудничим за изчистване образа на българските политици пред обществото.

Още веднъж призоваваме българите да не са толкова крайни, а да проявяват разбиране и да прощават дребните прегрешения на своята политическа класа. Не забравяйте – те са част от вас. Вие сте си ги избрали. Дори да откраднат малко, да продадат малко от България, да вземат някой друг милион от консултантски услуги, да си купят някои друг апартамент, да защитават сенчестия бизнес от закона, това не е причина да проявяваме крайност и да не сме толерантни. Бъдете толерантни – обичайте политиците си.“






Гласувай:
1



1. анонимен - Ако не посочиш източника на инфо...
21.03.2011 23:26
Ако не посочиш източника на информацията ще излезе, като расистка пропаганда.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: lovechtoday
Категория: Регионални
Прочетен: 279536
Постинги: 173
Коментари: 153
Гласове: 124